Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bestämmer du vad du äter?

27 oktober 2018 | 11:00 - 17:00

En stor del av den mat vi idag äter kommer från storjordbruk och produceras av globala matföretag. Det är inte hållbart i längden. Inte för vår planet eller oss människor och djur som bor på den.

Under sommarens värme och torka har många insett hur sårbart storjordbruket är för klimatförändringarna och hur snabbt förutsättningarna för vår matproduktion kan komma att ändras. Med den pågående diskussionen om Sveriges krisberedskap har allt fler också fått upp ögonen för vårt allt större beroende av importerad mat, samtidigt som vår inhemska produktion minskar.

Intresset och viljan att äta lokal och hållbart odlad mat ökar i snabb takt, men möjligheten till att odla på detta sätt är svårt och slutar för många i ett snår av regler och höga kostnader. Utvecklingen till ett mer hållbart jordbruk motarbetas av såväl företag som politiker med globala handelsavtal som istället premierar mer global handel och högre subventioner till storjordbruk.

Så vem är det egentligen som bestämmer vad du ska äta? Hur påverkar företagen vad vi får i oss och vad behöver vi göra för att ställa om till ett hållbart jordbruk?

Detta ska vi försöka svara på under en dag med spännande föreläsningar och besök av lokala och internationella gäster och aktivister

När: Lördagen den 27 oktober
Tid: 11.00- till 17.00
Plats: Mitt Möllan, Malmö

Arrangörer: Framtidsjorden, Jordens Vänner, Latinamerikagrupperna, Svalorna Indien Bangladesh

Välkomna!

Nätverket Makten över maten: Afrikagrupperna, FIAN Sverige, Framtidsjorden, Jordens Vänner, Latinamerikagrupperna, Förbundet Sveriges Småbrukare och Svalorna Indien Bangladesh.

Detaljer

Datum:
27 oktober 2018
Tid:
11:00 - 17:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/470057123502716/

Arrangör

Makten över maten – nätverk för matsuveränitet
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Mitt Möllan
Claesgatan 8
Malmö, Sverige
+ Google Map

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.