Våren 2015 påbörjades arbetet med en skånsk livsmedelsstrategi – för att utveckla och stärka den skånska matproduktionen, och skapa jobb och hållbar tillväxt.
Syftet med strategin är att stärka den skånska matproduktionen, skapa jobb och tillväxt. Dessutom ska exporten av mat öka. Hela livsmedelskedjan berörs, och hållbarhetsperspektivet är fundamentalt. Skåne är avgörande för hela Sveriges livsmedelsförsörjning, och kan bidra konkret till den nationella strategin, vilket i sin tur gagnar Skåne. Det gäller arbetstillfällen, livsmedelsförsörjning, hälsa och miljö.
Arbetet med en nationell livsmedelsstrategi och arbetet med en skånsk regional strategi löper parallellt. Skåne har därmed möjlighet att påverka utformandet av den nationella strategin och kommer löpande att bidra med inspel från ett skånskt perspektiv. Det första skånska inspelet till den nationella strategin skickades in den 17 september 2015.
Läs det skånska inspelet till den nationella strategin (pdf, öppnas i nytt fönster)
Både den regionala och den nationella livsmedelsstrategin ska vara färdiga under 2016.
För mer information gå till Utveckling Skånes hemsida här