Green Team hälsar på Mullbärsbacken

Green Team är ett nytt projekt från Studiefrämjandet, där unga ses för att tillsammans utforska och uppleva naturen i och runt Malmö. Under hösten gästbloggar Green Team här hos oss. Här kommer deras andra bloggpost:

Den 20 oktober 2015 åkte vi på utflykt nummer 2! (: Den här gången var vi på skogsträdgården Mullbärsbacken, där vi träffade Johanna. Vi gick med Johanna, över till några toaletter. Vi fick en plast-tunna att fylla vatten i. Det fanns två hinkar med vatten i, som vi fick bära (med plast-tunnan med vatten i) till en typ av skog. Där, i skogen, fanns det trädstammar i en cirkel, med en bunke av sten  (i en cirkel) i mitten.

Vi gick vidare ut på andra sidan där det fanns odlingar. Vi fick smaka på bl.a en kärleksört, och vi pratade om vilka andra växter man kan äta ute i naturen. Johanna sa också att man bara ska äta det man vet vad är, för det kan vara giftigt. Så var 100% säker på att det du äter utifrån naturen, är helt ogiftigt och bra för kroppen!!

 

När vi hade smakat på några växter och så, så gick vi tillbaka till trädstammarna. Vi blev indelade i två grupper: en som skulle fixa eld, och en som skulle göra deg. Jag var i gruppen som skulle göra deg, och vi hade i 5 dl mjöl, 2 tsk salt och bakpulver & 2 dl vatten. Det blev väldigt bra faktiskt! (:

IMG_0231

När vi väl hade blandat ihop det till en klump deg, så fick jag skära citron och ingefära med en annan elev. Vi skulle blanda ihop en dryck. Vi värmde först äppeljuice, sedan hade vi i riven ingefära, kanel och citron saft. Vi väntade på att eld-gruppen skulle lyckas med att tända eld på ett stycke bark, men till sist fick Johanna tända eld med tändstickor.

Vi pratade lite om varför det hette Mullbärsbacken, och jag tror det är för att det heter så för att det växer mullbär där. De växer i träd, i långa rankor.

Vi fick sedan var sin lång pinne, som vi virade deg på. Vi skulle göra pinnbröd! :D
Vi satt där med våra degiga pinnar över elden i väääääldigt lång tid, till sist blev jag så trött på att vänta att jag tog pinnen längre ner i elden, och det var dumt för mitt bröd blev bränt );

Vi pratade och hade det mysigt, åt vårt bröd och drack juice och fick en kaka var. Till sist städade vi tillsammans, tog bilder och så, skrattade lite då och då. Sedan skulle vi tyvärr åka hemåt igen.. men det var en väldigt rolig dag det med! (:

IMG_0317

En tanke kring ”Green Team hälsar på Mullbärsbacken

  1. Hej hallå alla!

    Det var roligt att träffa er och visa er Mullbärsbacken! Hoppas ni kommer på fler besök. När det blir varmare igen kan vi skörda fler ätliga blad, bär och frukter i skogsträdgården.
    Nu vill jag rätta mig själv. I filmen pratar vi om bin och det är så klart så här att bin samlar nektar som de sedan gör honung av. Här kan ni läsa mer om bin, vildbin och getingar. http://www.nrm.se/faktaomnaturenochrymden/djur/insekterochspindeldjur/steklargetingar/binvildbingetingar.14451.html

    Ha det så bra!
    //Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.