Green Team på SEA-U

Green Team är ett nytt projekt från Studiefrämjandet, där unga ses för att tillsammans utforska och uppleva naturen i och runt Malmö. Under hösten gästbloggar Green Team här hos oss. Här kommer deras första bloggpost:

Den 13:e Oktober 2015 åkte vi, i Green Team, till ett ställe som heter Sea-U. Vi åkte dit med Stina Zetterdahl, och träffade Peder och Stephanie, som jobbar på Sea-U. Vi pratade först om vatten. Vi fick bl.a reda på att ca. 80% av jorden är täckt av vatten. När vi hade pratat klart om vatten, började vi att prata om vart vi kommer ifrån och vilket språk vi talar där hemma. Jag sa att jag var dansk-pakistansk och att jag talar danska där hemma, och då sa någon ”Va!?” och stirrade på mig, jag vet inte varför :D
I alla fall så gick vi ut, där stövel-dräkterna var, för vi skulle nämligen håva. När vi sedan var utanför, så fick vi våra långa stövel-dräkter, håvar, långa handskar & om man ville fick man också en regnjacka. När vi hade tagit på oss allting, så såg alla sååå roliga ut, och vi skrattade och tog en massa bilder!

IMG_0030

Sedan pratade vi om sånt man inte skulle göra, som t.ex att man inte ska böja sig för långt, för då kan det komma in vatten i dräkterna, och det är väldigt kallt. Till sist vadade vi ut i havet (vi var vid en strand, nära Turning Torso) och dräkterna trycktes ihop. Vi håvade i ca. 1-2 timmar. Vi fick upp en massa krabbor, de flesta jag fick upp var tyvärr döda, och tångsmällor, sandräkor & spigg. Först tyckte jag inte att det var kallt, men sedan när vi skulle gå tyckte jag att det började bli ganska kallt.
Till sist vadade vi upp på land igen, och tog av oss våra stövel-dräkter. Vi pratade om djuren vi fångat, och tog en massa, massa, massa bilder heeeela tiden. Det var så otroligt roligt!! (: Det jag minns mest av allt var all den stinkande tången som låg vid stranden, det stanks så otroligt mycket, jag glömmer aldrig den stanken ):

Men det var nog en av de bästa dagarna i mitt liv, för att vara helt ärlig. (:

IMG_0033ny

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.