Guldängens bygg- och odlingslekplats

Guldängen är en plats för fri lek, skapande och odling. Barn och unga får med sina egna händer och fantasi konstruera en egen mötesplats i Gullängsparken. Under sommaren är platsen öppen för allmänheten och under skolåret bedrivs verksamhet i samarbete med skolor och förskolor.

Initiativtagare till verksamheten är den ideella föreningen Växtvärket i samarbete med och stöd av Gatukontoret.

Under 2018 startar en familjeodling på Guldängen. För 160 kr/familj och år ingår egna odlingsbäddar, startkit med sallad, lökar eller annat om så önskas, jord, tillgång till redskap, samt roliga och lärorika odlingsträffar varje vecka. Är du intresserad så kontakta Växtvärket på info@vaxtvarket.se.

Guldängen har beviljats ett 3-årigt stöd från Allmänna Arvsfonden, med syfte att främja integration för nyanlända och etablerade barn mellan 5-13 år från olika områden i Malmö och stärka deras samhälls-och miljöengagemang. Inom projektet drivs en pedagogisk verksamhet på bygg- och odlingslekplatsen i Gullängen, där metoder för att använda bygglek som demokrativerkstad utforskas. Utgångspunkten är barnens engagemang och växande i att få bestämma över sin egen miljö och vardag.

Projektet pågår fram till hösten 2019, men målet är att bli en permanent verksamhet med spridningsmöjligheter. En spridningsmodell för hur verksamheten kan drivas i samarbete mellan idéburen och offentlig sektor kommer att utvecklas inom pilotprojektet, i samverkan med flera förvaltningar inom Malmö Stad och med sakkunniga inom hållbar finansiering. Projektet utvärderas kontinuerligt och utvecklas i samråd med målgruppen och med projektets samarbetspartners.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.