Odling över gränser!

Annette Larsson är projektledare för ”Odling över gränser”. Här berättar hon om projektet.

Vi är inte ensamma

Nä, vi är inte ensamma om det – att titta på all stadsodling runt omkring oss. Och nä, vi är inte ensamma om att vilja hitta nya former för detta. MEN vi är lite ensamma om att ha startat ett projekt med innovationsvinkel för att komma lite längre i detta arbete.

Odling över gränser i BerlinPå initiativ av Stadsområdesförvaltning Norr drivs nu ett Vinnovastött planeringsprojekt för att utforska vilka strukturer och stöd som behövs för hållbar stadsodling. Projektet kallar vi Odling över gränser – vi vill bjuda in brett för att få bästa förankring och goda relationer.  I projektgruppen ingår folk från flera av stadens förvaltningar, från högskola och universitet och från ideella sektorn. Tillsammans försöker vi se hur ”läget” är för tillfället, resonera med många aktörer om vad som behövs och vad som inte behövs, och kanske var man kan hitta det som behövs.

Hittills ser vi att engagemanget är stort – och växande. Vi har tittat på andra städer, vi har besökt Lund, Göteborg, Berlin och faktiskt även Paris. Vi kan nicka i viss mån igenkännande, och ibland bli lite mer paffa över ovanliga villkor för att det ska bli stadsodling.

Innan året är slut räknar vi med att ha ett slags modell över hur Malmö kan gå vidare med stadsodling – kommunen tillsammans med många andra aktörer!

Odling över gränser i Berlin
Projektet besöker stadsodlingar i Berlin

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.